Maak kennis met het kleine K project!

15 mei 2018
Kraamperiode

Een huilbaby, een peuter die problemen heeft met slapen, eten, gedrag,… Iedereen heeft wel eens een moment waarop de chaos compleet is! Maar voor enkelen komt er een moment dat het niet meer haalbaar aanvoelt; waar de grens wordt bereikt.

We proberen als vroedvrouwen dan ook grenzen te helpen bewaken. Vaak kan er door kleine aanpassingen al een oplossing gevonden worden. Soms zijn er doorverwijzingen nodig. Dit kan een osteopaat zijn, een kinderarts…

Indien er daarna nog steeds geen verbetering optreedt kan doorverwijzing naar het kleine K project in Gasthuisberg Leuven een redding zijn. Kleine K project probeert vanuit zorg op maat, voor uiteenlopende problemen binnen de ontwikkeling van baby’s, peuters en kleuters (0 tot 6 jaar), een oplossing te zoeken. Dit doet men steeds samen met de ouders, waarbij ze actief betrokken worden in het dagziekenhuis.

Kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh is de bezieler van het project, maar werkt in een multidisciplinair team samen met orthopedagogen, verpleegkundigen, sociaal werkers,=….

Men kiest  voor kwaliteitsvolle hulpverlening die ouders en kinderen (terug) in hun kracht plaatst. Men biedt multidisciplinaire diagnostiek en behandeling met oog voor drie pijlers: het jonge kind, de ouder en de relatie tussen hen beiden.

Hopelijk kunnen we dergelijk project snel ook in Limburg opstarten. In de visie van Levenslicht heeft iedere ouder én ieder kind recht op een goede start en verder verloop van de kindertijd.

 

© LEVENSLICHT 2019
Loading...