Vroedvrouwenteam Levenslicht ondersteunt bevallen met Hypnobirthing®

07 februari 2019
Bevalling

Neen, wat de naam ook mogen vermoeden, bevallen met Hypnobirthing® is niet bevallen onder hypnose! Stel je dus geen al te vreemde toestanden voor.

Hypnobirthing® is een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie . Je leert als vrouw/koppel vertrouwen op de natuurlijke instincten van je lichaam om je kindje te baren.

Hypnobirthing® is gebaseerd op de overtuiging dat een geboorte een natuurlijke, normale en gezonde menselijke ervaring is.

‘When you change the way you view birth, the way you birth will change’ Marie Mongan

Voordelen van Hypnobirthing®:

  • Minder kans op hyperventilatie door aangeleerde ademhalingstechnieken
  • Geboorte partner is geen toeschouwer maar belangrijke partner is het geboorteproces
  • Kan de arbeidsduur aanzienlijk verkorten
  • Kan tokofobie verminderen en doorbreken
  • Vermindert kans op uitputting
  • Verhoogt vrijlating oxytocine (beval- en liefdeshormoon) en endorfine (natuurlijke morfine)
  • Verhoogt veilig hechtingsgedrag na de geboorte

Waar kan je je als koppel aan verwachten bij een opleiding Hypnobirthing®? Je gaat in groep of individueel geïnformeerd worden over de natuurlijke bevalling en wat er jullie te wachten staat. Wetenschappelijk onderzoek geeft duidelijk aan dat mensen die geïnformeerd worden minder angstig zijn en het proces positiever benaderen.

Daarnaast krijgen jullie technieken aangeleerd om te leren ontspannen (tijdens de bevalling) en gaan jullie door bepaalde oefeningen (ademhaling, visualisatie,…) aan zelfhypnose kunnen doen. Dit vergt wel oefening thuis.

Tijdens de bevalling gaan we dan al de geleerde technieken omzetten in de praktijk. We zorgen voor een veilig nest, geen verstoring van het proces, ondersteunen koppels om samen het geboorteproces intens te beleven. We communiceren dan zo min mogelijk en gaan ‘negatieve’ taal zoals pijn, weeën,… omzetten naar kracht, golven,…

Zoals steeds kiezen vrouwen zelf hun houding en worden inwendige onderzoeken tot een minimum beperkt. Alle andere wensen die jullie hebben kunnen steeds in de vorm van een geboorteplan besproken worden.

Voor meer informatie kunnen jullie ons steeds contacteren. Op woensdag 13 februari 2019 gaat er een gratis kennismakingsavond over Hypnobirthing door in Neerpelt, georganiseerd door Veerle Peeters.

© LEVENSLICHT 2019
Loading...