Wereldlichtjesdag

04 december 2018
Kinderwens

Elke tweede zondag in december is het ‘Wereldlichtjesdag’. In 2018 is dat op zondag 9 december. Op deze dag, om 19:00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis, op welke wijze dan ook, aan overleden kinderen.

De wereld wordt letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu over de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in België wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Hechtel-Eksel

Tussen 18.00 uur en 20.00 uur worden er op alle begraafplaatsen in Hechtel-Eksel gratis led kaarsjes uitgedeeld, die u kan plaatsen op het graf van uw dierbare(n). Nabestaanden van overleden kinderen kunnen ook een boodschap schrijven op een sterretje en dit ophangen in de sterretjesboom.

Er zal een warme sfeer gecreëerd worden met mooie verlichting en er zal achtergrondmuziek gespeeld worden. Op de nieuwe begraafplaats wordt er voor de kinderen een hoekje voorzien, waar ze kunnen luisteren naar vertellingen.

Nadien is er de mogelijkheid om na te praten bij een tasje soep of een warm drankje.

Genk

Herdenkingsmoment voor alle overleden kinderen, ongeacht hoe oud ze geworden zijn, waaraan ze overleden zijn of hoe lang het geleden is.

18h ontvangst in de stadsschouwburg van het stadhuis

18h30 aanvang herdenking met woord en live muziek, kaarsjes aansteken en namen noemen

19h15 napraatmoment

Stadsplein 1 Genk – Inschrijving aanbevolen via lichtjesdag@hotmail.com

 

Wij zijn onze lichtjes niet vergeten! We nodigen dan ook iedereen uit om op 9 december 2018,via de Levenslicht facebook, jullie lichtje even in de schijnwerpers te zetten.

Warme harte groet,

Annelies en Hanne

© LEVENSLICHT 2019
Loading...