Kraamperiode

Nieuw leven in huis! Wij maken tijdens de kraamperiode tijd voor jullie vragen en omringen jullie gezin met de beste zorgen.

kraamperiode

Ouder zijn, ouder worden. Het is een hele verandering! En waarschijnlijk zitten jullie met een hoop vragen. Want jullie willen alles zo goed mogelijk doen. Leg ik ‘m wel goed aan? Eet mijn baby wel genoeg? Is het niet te warm in huis? Of zal ik toch maar dat mutsje opzetten? Die ambetante snotjes, hoe krijg ik die eruit?

Naast de medische check-ups zoals wegen, navelzorg, (borst-)voedingsadvies, wondzorg… staan we klaar om op al jullie vragen te antwoorden! We nemen alle tijd die nodig is om een goede start te maken, zodat jullie het gevoel hebben dat jullie er helemaal klaar voor zijn.

De eerste vijf dagen

Postpartum-35

De eerste vijf dagen na de bevalling komen we dagelijks bij jullie thuis langs. Uiteraard om te kijken hoe het met jullie gaat, maar ook om jullie vragen en bezorgdheden te overlopen. We maken tijd voor het hele gezin en er is ruimte voor heerlijke badjes, advies rond draagdoeken en –zakken, tips omtrent krampjes…

Een belangrijk onderdeel van de postnatale controles zijn de voedingen. Hoe vaak moet je kindje eten? Wanneer heeft je baby genoeg gegeten? Hoe herken je hongersignalen? Geen zorgen, voor al deze vragen kunnen jullie bij ons terecht!

En daarna…

daarna

… bepalen jullie zelf hoe vaak wij op bezoek komen. Want jullie voelen dat het beste aan. Heb je vragen over borstvoeding en terug aan het werk gaan? Maak je je zorgen over jouw gevoelens of die van je partner? Komt je kindje niet goed bij in gewicht? We blijven steeds bereikbaar en springen met plezier binnen!

Goed om te weten: de mutualiteit betaalt onze bezoeken tijdens de kraamperiode terug tot de leeftijd van één jaar.

Borstvoeding

Postpartum-5

De voordelen van borstvoeding zijn immens! Daarom starten ook veel vrouwen met het geven ervan. Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn…

Wij hebben de knowhow in huis om jullie te begeleiden in alle aspecten van borstvoeding. Ook als het minder goed gaat. Met onze ‘tips and tricks’ helpen we jullie op weg om zorgeloos borstvoeding te geven, zolang jullie dat wensen.

Afkolven, tandemvoeden, borstvoedingshoudingen, anticonceptie… Geen vraag is te gek!

cta-contact

Voor informatie of het maken van een kennismakingsgesprek?
Aarzel niet om ons te contacteren!

Contacteer ons

Wat kunnen we voor jou betekenen

Kinderwens

Een kind willen: er bestaat vaak geen krachtigere wens. Maar soms verloopt niet alles volgens plan…

Lees meer

Zwangerschap

Zijn jullie zwanger? Wij begeleiden jullie graag doorheen het hele proces met controles, informatie en tips!

Lees meer

Bevalling

‘t is zover! Wij duimen ondertussen dat alles zoveel mogelijk kan verlopen, zoals jullie voor ogen hadden.

Lees meer

Onze workshops

Zwangerschapscursus

icon_kalender
In deze workshop komen verschillende thema’s aan bod.

Mama-Baby yoga

icon_kalender
Deze mooie yoga vorm is ideaal voor mama's die graag op een liefdevolle en speelse manier yoga met hun baby willen doen.

Zwangerschapsyoga

icon_kalender
Er komt heel wat op je af tijdens je zwangerschap.
Meer workshops
© LEVENSLICHT 2020
Loading...