Newt

02 december 2018
Verhaal

Ik wilde graag thuis bevallen maar hoe begin je eraan bij je eerste kindje? Veel gegoogeld en heel veel gelezen over het hoe, wat en waar! En dat kan ik zeker aanraden voor alle toekomstige moeders.

Na wat opzoekwerk kwam ik vroedvrouwenteam levenslicht tegen. Vanaf de eerste afspraak hadden wij direct een goed gevoel. Al onze vragen werden heel goed en duidelijk beantwoord. Wij werden supergoed begeleid doorheen de zwangerschap. Deze was voor mij persoonlijk ook een fluitje van een cent. Weinig kwaaltjes, enkel de laatste loodjes (2weken) werden toch wel zwaar omwille van de hittegolf.  Na superveel trucjes te hebben geprobeerd om de bevalling op te wekken 😉  was het eindelijk zover.

De nacht van 3 op 4 augustus kreeg ik een kleine menstruatiekramp, of zo voelde het toch. Ik dacht natuurlijk direct “we gaan eraan beginnen”, niet dus. Het was maar een krampje. Op 4 augustus om 11u zijn dan toch mijn weeën begonnen. Met toch wel enige angst voor wat er komen zou, belde ik naar de vroedvrouwen. Annelies kwam binnen het uur even langs om te kijken hoe het ging. Zelf had ik het gevoel dat het snel zou kunnen gaan aangezien mijn weeën op een uur tijd van om de 5 minuten naar om de 4 minuten gingen. Maar het lukte goed om ze op te vangen. Annelies ging nog even een paar andere dingen doen en nog wat spulletjes halen voor mijn onderwaterbevalling.

Ze stelde ons ook gerust dat als ik de weeën niet meer kon opvangen, we moesten bellen en dan kwam ze dadelijk terug. In tussentijd was grote zus ook thuis gekomen. Ook zij heeft mee geholpen bij de bevalling en deed dat super. Rond 15u15 laat ik Dennis terug bellen, ik kon de weeën niet meer alleen opvangen. Een kwartier later staat Annelies terug naast mij met bemoedigende en rustgevende woorden. Toen even later het bad klaar stond en aan het vullen was had ik persdrang en ging ik het water in. Uiteindelijk is onze kleine meid in snel tempo geboren, Hanne was nog net op tijd. Een kleine 6 uurtjes en ze was er al. Met superveel dank aan de vroedvrouwen van levenslicht. Zij waren zeker een meerwaarde voor ons en eveneens waren ze ook bezig met de grote zus Senna om het ook voor haar zo aangenaam mogelijk te maken.

Ook in de kraamperiode staan ze samen klaar voor jullie en jullie kleintje. Kortom : ik kan iedereen aanraden om thuis en onderwater te bevallen met behulp van deze supervroedvrouwen.

Karen, Dennis, Senna en Newt

© LEVENSLICHT 2024
Loading...

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.