Bevallen met BRAINS

21 mei 2018
Bevalling

De dag van de bevalling is een belangrijke dag, maar wisten jullie ook dat er tal van opties zijn wanneer we over bevallen spreken? In het begin van het jaar publiceerde de WHO nieuwe richtlijnen die bijdragen aan een positieve bevallingservaring. Dit zijn richtlijnen die de kans op een fysiologische of natuurlijke bevalling vergroten en waar je zorgverlener rekening mee kan houden.

De eerste richtlijn houdt in dat er zorg gegeven moet worden die rekening houdt met je eigen waarden en normen, waarin de mogelijkheid bestaat tot continue begeleiding en waarin rekening wordt gehouden met geïnformeerde keuzes die je hebt gemaakt.

Onder ‘geïnformeerde keuze’ wordt verstaan dat je een beslissing neemt nadat je de nodige informatie hebt gekregen rondom de verschillende mogelijkheden. Hierin wordt rekening gehouden met je eigen gevoel, waarden en normen. Als je tot zo’n geïnformeerde keuze wilt komen, kan je jezelf enkele vragen stellen aan de hand van B.R.A.I.N.S.   Met behulp van deze vragen kan je zelf een keuze maken waar jij je het beste bij voelt.

 

 

De keuzes die je maakt, of de wensen die je hebt rond je arbeid, bevalling en kraamperiode kan je vervolgens in een geboorteplan gieten. Een geboorteplan is een document dat weergeeft wat jullie belangrijk vinden en waar je zorgverlener rekening mee kan houden in de begeleiding.

© LEVENSLICHT 2019
Loading...