Door de zwangerschapsyoga die ik gevolgd had, kon ik me goed concentreren op mijn ademhaling.

14 augustus 2016
Verhaal

Na een vlotte ziekenhuisbevalling van 5u wist ik het zeker, volgende keer wil ik thuis bevallen! En 2 jaar later is het zover.
Mijn buurvrouw is twee keer thuis bevallen. Toen het ter sprake kwam dat ik thuis wou bevallen, vroeg ze of ik al een vroedvrouw in gedachten had. Ze raadde me haar vroedvrouwen aan, vroedvrouwenteam ‘Levenslicht’. Vol vertrouwen belde ik naar Annelies en Hanne, vertelde hun trots dat ik thuis wou bevallen en ook de prenatale opvolging door hun wou laten doen.

De zwangerschap verliep opnieuw heel vlot en zonder kwaaltjes. Ik genoot er elke seconde van. De uitgerekende datum passeerde… We hebben weer heel lang en vol spanning moeten wachten. De dagen vlogen voorbij. Ik wou zo graag thuis bevallen en zag elke dag de kans kleiner worden. Hoop op een thuisbevalling had ik nog wel, mijn dochtertje had zich pas de 10de dag overtijd spontaan gemeld.

Op 41 weken en 2 dagen was het eindelijk zover! Rond half 5 ’s ochtends riep mijn dochtertje: “Mama, mama…”.  Mijn man ging kijken, dit ging maar door. Om 6u wou ik gaan kijken, ze had precies haar mama nodig. Bij het opstaan voelde ik iets lopen en zei: “Schat, volgens mij is mijn water gebroken ofwel ben ik aan het plassen”. Vlug naar de badkamer en daar ‘klets’ een plasje water. Yes, mijn water was gebroken. Enthousiast belde ik naar Annelies met het goede nieuws, het is begonnen! Op dat moment waren er nog geen weeën. Snel gedoucht, mijn dochtertje laten ontbijten, aangekleed en rustig klaargemaakt om naar moeke en vake te gaan. De weeën begonnen rond half 7 en kwamen al vrij snel achter elkaar. We zijn toen begonnen met tellen en ja, ze kwamen om de 2-3 minuten. Ik belde Annelies terug op. Ondertussen is mijn man ons dochtertje gaan weg brengen.

Toen Annelies aankwam, was ik al volop bezig met de weeën op te vangen met ondersteuning van mijn man. Door de zwangerschapsyoga die ik gevolgd had, kon ik me goed concentreren op mijn ademhaling. Hierdoor wist ik mijn weeën nog beter op te vangen. Hanne was even later ook hier en ze waren allebei zacht en aangenaam aanwezig. Op de momenten dat ik moeite had om me te concentreren op mijn ademhaling deden de dames met me mee, waardoor ik extra kracht vond om weer goed te ademen. Bij het wisselen van houdingen hielpen ze hierbij en ze wisten perfect wat ik nodig had en comfortabel vond om mijn weeën verder op te vangen. Ik had last van mijn onderrug en staartbeentje, dus masseerden ze mijn rug in met olie, zalig! Ik zat op het toilet en de persdrang was er dus ik riep “De baby komt!”.  Snel kwamen Annelies en Hanne te hulp om me te ondersteunen en om het bad in te gaan. Na ongeveer een kwartiertje persen was het hoofdje er. Nog een paar keer persen en onze baby was er. Hanne schoof hem onder water door zodat ik hem kon opnemen. Wat een prachtig moment! Onze kleine man eindelijk in mijn armen, zo zalig! We waren nog even in bad gebleven en daarna lekker knus in de zetel gaan zitten. Voor ik het wist was het bad en alles al opgeruimd! Wat een TOP- vrouwen! Rustig en spontaan, op ons eigen tempo is alles verlopen! Wat een prachtige ervaring! Als ik terug zou kunnen kiezen, zou ik alleen maar thuis bevallen! Zeker met de ondersteuning van deze 2 geweldige vroedvrouwen!

Annelies en Hanne,
Ontzettend bedankt voor deze bijzondere en prachtige ervaring.
Voor de zeer aangename ondersteuning, voor alles!

Veel liefs van ons!

© LEVENSLICHT 2024
Loading...

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.