Had ik het geweten dan waren mijn andere kleintjes ook thuis geboren

22 december 2017
Verhaal

Mijn verhaal over 3de bevalling en zo blij dat het thuis was ..Ohhh nee zwanger( ongelukje ! 2 de meisje was just 1 jaar geworden) en dan nog is uitgeteld op kerstdag ! Ik ga niet in het ziekenhuis liggen tijdens de feestdagen .. Ik ga thuisbevallen! De man vond het geen goed idee en heeft er ergens problemen mee gehad tot het zover was .. ( wat als…) De eerste Keer op consultatie in de praktijk en ik was eigenlijk gerust gesteld, als de baby het zou toelaten dan zou het thuis doorgaan. De laatste week en half was echt geen pretje , kon niet meer wandelen , de heupen blokkeerde en vooral pijn. Ook frambozenthee gedronken en pillen die het konden versnellen , mijn voeten hier en daar is laten masseren, maar ons meisje had geen goesting. Ze lag dan ook scheef in mijn bekken waardoor ze niet kon doorduwen.

Op maandag 18 dec , de hele dag al weeën , en pittige die er tussen zaten ! Iedereen opgetrommeld ! De meter , de zus en Hanne de Vroedvrouw.. en ze moest mij teleurstellen want eigenlijk had ik nog maar een kleine 3cm, geen verandering van bij de gynaecoloog tot die avond ! Kwaad was ik .. en dan werd ik heel verdrietig ! Had iedereen laten komen voor niks ! Hanne stelde mij gerust en ik mocht altijd bellen als ik iets wou vragen.

Dinsdag 19 dec weeen op en af , pijn en niet kunnen wandelen! Verder niks ..

Woensdag 20 dec hetzelfde verhaal !

Donderdag 21 dec op en af weeën maar ’s avonds begonnen ze heel pittig te worden. Het was ondertussen nacht , de man slapen en ik wat tv kijken en weeën opvangen.. toch mijn zus een bericht gestuurd .. en ze is dan tot half 4 bij mij geweest en weer stopte de hele boel !

Vrijdag 22 dec is eigenlijk rustig verlopen , tot de man en de kinderen thuiskwamen en ik eigenlijk niet tegen het lawaai kon en op de rand van de zetel moest gaan zitten om te pijn wat te kunnen opvangen. Zei tegen de man doe de kindjes maar weg want denk dat het begonnen is .. voorzichtig berichtjes sturen naar de meters en zus dat ze hun moesten klaarhouden , maar de schrik om de vroedvrouw te bellen en laten af te komen was wel groot… nog een douchke gepakt.. wat rondtrippelen . Volk begon toe te komen , zus zei dat ze ging bellen , maar ik zei dan dat het nog te vroeg was .. Laura was van dienst en ze stelden vragen en zou langs komen. Rond half 9 was Laura hier en bracht dan het goede nieuws dat het 6 cm was. Rustig in de zetel zitten zat er niet meer in .. was veel te gespannen en de enige manier om te ontspannen was wandelen ! Op en neer van de living naar de keuken, ogen toe en alles ver op de tast.. slof slof en weeën opvangen. Hoorden op de achtergrond nog gepraat en gelach .. de tv stond op studio Brussel (warmste week) allemaal volgens mijn wensen. Als ik naar de toog toegesloft kwam stond er de man met flesje drinken en de zus die zei dat ik het goed deed. Toen het feller begon te worden , kon ik ook niet meer tegen geluid en was ik helemaal in mijn eigen gekeerd.

Rond 23 u is Hanne opgebeld .. stond toen aan de keuken toog en alles werd onder mij in gereedheid gebracht. Durfde eerst niet te persen , de schrik begon er wat in te kruipen,maar met wat aanmoedigingen ben ik beginne persen! Achteraf hoorde ik dat Hanne ongeveer er 10 min was , wat voor mij lang duurde bleek eigenlijk niks te zijn! Paar keer persen en ze was er.. Rechtstaand ! Laura heeft ze opgevangen en zat dan ook onder het vruchtwater ( hoofdje zat nog in de vruchtzak) en mocht op een soort klein stoeltje gaan zitten en kreeg ze in mijn armen. Werd dan naar de zetel gebracht en daar werd ze op mij gelegd,daarna werd ik verzorgd en kon ik gaan douche. Na de douche helemaal herboren en kon ik genieten van mijn meisje.. in alle rust..

De nazorg en de uitleg was ook top.. zo heb ik bij de 3de borstvoeding eindelijk een fatsoenlijke uitleg gekregen en heb ik maar 1 klein kloofje gehad! Dit was int algemeen de zwaarste aanloop geweest naar de bevalling toe .. maar het was de mooiste! Had ik het geweten dan waren mijn andere kleintjes ook thuis geboren. Nog effe over de man die er helemaal tegen was , is er nu helemaal voor ! Was voor hem ook een speciale ervaring en voor hem minder gedoe en alles opt gemak.

Cézann : 22 dec 2017 23.30u

Bij deze nog is fel bedankt lieve meiden van levenslicht om ons bij te staan bij deze ongelofelijke bevalling !

© LEVENSLICHT 2024
Loading...

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.