Ik had het gevoel dat er ECHT naar ons geluisterd werd!

09 juli 2018
Verhaal

Nadat mijn man en ik met ons tweetjes genoten hadden van het leven, was het tijd voor een volgende stap 》 een kindje! Joepie ik ben zwanger! Omdat ik niet zo zot ben van ziekenhuizen, waren we op zoek naar iets wat mijn verblijf daar een beetje zou ‘ verzachten’.Via een zwangerschapsbeurs kwamen we bij een doula terecht. Dit is iemand die je ziekenhuisverblijf draaglijker kan maken door je fysiek en mentaal te begeleiden tijdens de bevalling. Bv. Door rustgevende muziek op te zetten, je gerust te stellen, … Omdat we maar bleven twijfelen stelde mijn nicht een thuisbevalling voor. De vroedvrouwen van Levenslicht hadden haar begeleid bij haar thuisbevalling en het was een super ervaring! Een thuisbevalling?? Ja!! Dat zag ik wel zitten. Na ons eerste gesprek waren we nog enthousiaster. Ons klein prinsesje, Amélie, is in alle rust thuis geboren. Wat een top team waren C. en Annelies toch. Aan een blik hadden ze genoeg om elkaar te begrijpen.

Bij onze tweede zwangerschap waren mijn man en ik onmiddelijk akkoord om weer voor een thuisbevalling te gaan. Twee nieuwe meisjes, Hanne en Laura, hebben ons heel goed begeleid. Ze hadden veel aandacht voor ons geboorteplan tijdens onze gesprekken. Wat willen wij? Wat is voor ons de ideale situatie om ons kleintje ter wereld te brengen? Ik had het gevoel dat er ECHT naar ons geluisterd werd.

De zwangerschap verliep vlot en er was een grote kans dat ik opnieuw thuis zou kunnen bevallen. Ik was dan
ook enthousiast toen Hanne bij het thuisbezoekje het bevallingsbad meebracht. Wauw, wat gingen de weken snel voorbij! Bij een eerste zwangerschap sta je bij elke stap stil en beleef je alles zo intens. Nu leken de weken om te vliegen en ben je hoogzwanger voor je het goed en wel beseft. Ons dochtertje van 2,5 jaar keek enorm uit naar de komst van haar babybroertje. Het was zo lief als ze kwam knuffelen met mijn bolle buik en er kusjes op gaf. ‘Als je uit de buik bent, ga ik je handje vasthouden’ zei ze altijd.

Op 39weken en 1 dag had ik ’s morgens iets meer harde buiken dan de dagen er voor. Ze waren niet pijnlijk en ze trokken ook elke keer weer weg. ‘ s
middags werden ze iets pittiger. Ik wilde nog even een powernap doen op de zetel voordat mijn man aan zijn nachtshift op zijn werk zou
beginnen. Ik lag nog maar net of ik kreeg een vreemd gevoel in mijn buik. De harde buiken volgden elkaar nu sneller op en werden pijnlijker. Ik vroeg aan mijn man als hij thuis kon blijven en naar de vroedvrouwen zou bellen om ze laten weten dat de bevalling wel eens begonnen kon zijn. Het is 17.45u.
Op aanraden van Hanne ga ik in bad om te kijken als de weeën wegtrekken. Met moeite geraak ik in de de weeën wegtrekken. Met moeite geraak ik in de badkamer. Ik probeer de weeën op te vangen door op mijn ademhaling te letten. Om 18.04 breken mijn vliezen. Mijn man belt een tweede keer naar Hanne. Omdat ze nog een tijdje naar ons onderweg zou zijn, probeerde ze Laura te contacteren. Laura woont dichter bij ons. Mijn man begint met het opzetten van het bevallingsbad. Ondertussen probeert hij een steun te zijn voor mij én onze dochter bezig te houden die hier ook nog rondloopt. Van multitasken gesproken!!! Om 18.20u kwam Laura aan. Ze vroeg als ik nog wou proberen om in bad te gaan, maar ik voelde al
persdrang. Samen met Laura probeer ik de weeën op te vangen. Ze praat me goede moed in. Om 18.25u kwam Hanne aan. Net op tijd om ons klein
wondertje op te vangen.

Welkom lieve Elias! Geboren op 17- 12- 2017 om 18.30u!

Laura en Hanne zorgen er voor dat we ons rustig kunnen installeren in de zetel. Alles wordt opgeruimd
en Elias drinkt een eerste keer aan de borst. Toen ik er klaar voor was, werden Elias en ik nagekeken. Zonder druk, alles op het gemakje
zodat we ten volle van onze kersverse zoon konden genieten!!

De dagen erna stonden de dames van Levenslicht elk moment klaar om onze vragen en bekommernissen te moment klaar om onze vragen en bekommernissen te beantwoorden. Ze namen hier uitgebreid de tijd voor én steeds met de glimlach!!

Dankuwel Laura, Hanne en Annelies om ook deze bevalling tot een TOP- ervaring te maken.

© LEVENSLICHT 2024
Loading...

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.