Ik had veel vertrouwen en het lukte super om de weeën op te vangen!

02 juni 2016
Verhaal

Wij zijn Dimitri en Evy, en vanaf dat we zwanger waren van ons eerste wonder, wist ik dat we voor een thuisbevalling wilden gaan. Ik heb op het werk al zoveel mooie verhalen gehoord en dat wou ik ook meemaken! Al tijdens de zwangerschap kregen we van Annelies en Hanne een super opvolging en al onze vragen werden beantwoord. Zo geraakte ook Dimi helemaal into het thuisbevallen-verhaal . Ook al verklaarde iedereen mij gek omdat ik van ons eerste kindje wou thuis bevallen. Velen geloofden niet dat dit me ging lukken, maar mede dankzij mijn vriend, Annelies en Hanne had ik het volste vertrouwen in de natuur en mijn eigen lichaam.

Toen was het zover, mijn water brak de nacht van dinsdag op woensdag om 2 uur ’s nachts. Ik belde Hanne op en ze stelde me gerust. Zolang ik geen weeën had, kon ik nog wat rusten. We hadden nu 24 uur de tijd om thuis te bevallen. Twee uur later was het zover, ook de weeën kwamen op! Hanne kwam langs en ik had 4 cm opening, ik dacht: dit word een koud kunstje! Niks was minder waar! Om half 10 ’s morgens vielen de weeën weer helemaal stil! Verdorie!

Hanne gaf me wat raad, niet stil zitten, wandelen, trappen doen, tepels stimuleren,…  En ja hoor, om half 4 in de namiddag begonnen de weeën weer en toen was het echt! Dit was al minder om te lachen. Maar hier was Annelies die me dan uit de nood kwam helpen en me kwam aanmoedigen. Toen ze weer vertrok had ik super veel vertrouwen en lukte het super om de weeën op te vangen samen met Dimi! We waren een wonderteam. Rond haf 12 ’s avonds kwam Annelies weer terug en mocht in ik het bad stappen. Zalig, dit was echt een heerlijk gevoel!

Daar waren ze dan, een dik half uurtje later, de persweeën. Als ik even zei dat het niet meer ging, was Annelies bij me om me op te krikken. Ook de stagiair was ondertussen aangekomen en ook die deed het super! Aanmoedigen, mij gerust stellen! Dan na flink puffen en duwen was ze er eindelijk om 2u10!

Wegen, meten, alles controleren en de eerste keer aan de borst met hulp van Annelies, een zalig gevoel. Ook bij de opvolging konden we op Annelies en Hanne rekenen. Na 2 borstontstekingen en spruw konden we na paar weken afscheid nemen van hun.

Hanne en Annelies maakten van onze bevalling echt een top ervaring! Echt eentje om te delen! Het was niet gelukt zonder hun…

© LEVENSLICHT 2024
Loading...

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.